سیستم RFID
انبار
وبگاه تخصصی انبار و انبارداری

 

 

 

سیستم RFID

 

سرویس خبر خارجی ایتنا - تعیین هویت از طریق امواج رادیویی (rfid) با تراشه ای بسیار ریز که مجهز به گیرنده خودکار و آنتنی برای ارسال اطلاعات به دستگاه گیرنده است، انجام می پذیرد.
روزانه ما شاهد اکتشافات الکترونیکی بسیاری هستیم که همه آنها ناشی از پیشرفت تکنولوژی کامپیوتری است . تصور کنید که برچسب هایی در ابعاد بسیار کوچک که امواج رادیویی نیز ساطع می کنند، بر روی محصولات و کالاهایی که می خرید وجود داشته باشد . تعیین هویت از طریق امواج رادیویی (rfid) با تراشه ای بسیار ریز که مجهز به گیرنده خودکار و آنتنی برای ارسال اطلاعات به دستگاه گیرنده است، انجام می پذیرد . انجمن حریم خصوصی آنتاریو (ipc.on.ca) به تازگی با انتشار مقاله ای به بحث پیرامون مفاهیم حیطه خصوصی در فناوری rfid می پردازد.
برچسب های rfid در ربع قرن اخیر مرسوم شده اند . چنانچه شما برای بازکردن درب پارکینگتان از رمز عبور استفاده کرده باشید، با این برچسب ها مواجه شده اید . ترس از تجاوز به حریم خصوصی افراد، منجر به پیدایش این فناوری و استفاده از سیستم های rfid برای نظارت بر فروش محصولات و فهرست کالاها شده است . اساس فناوری rfid با بارکد(bar code) تفاوت دارد . هر بارکد برای یک نوع محصول خاص استفاده می شود اما هر بسته از آن محصول دارای برچسب rfid خاصی است که اجازه دسترسی به اطلاعات آن بسته را می دهد.
برچسب های rfid از مسافت دور و از میان وسایل دیگر هم قابل خواندن می باشند، در حالی که بارکد در فروشگاه و نزدیک به دستگاه اسکن کننده آن خوانده می شود.
سیستم های rfid این امکان را فراهم می کنند که بتوان محل آن شیء یا اطلاعات خاصی مثل قیمت، رنگ، زمان و مکان خرید آن را مشخص نمود . این فناوری برای بازرگانان بسیار مطلوب است اما باید تاثیر آن را بر مشتری هم مد نظر داشت . برچسب های rfid هوشمند بوده و به راحتی می توان آنها را پنهان کرد . می توان آنها را در شکاف لباس یا میان بافت های فرش جای داد . با پیشرفت فناوری، برچسب های rfid کوچک تر خواهند شد، تا اندازه ای که دیگر قابل رویت با چشم انسان نباشند.
ممکن است از این خبر شگفت زده شوید، اما طبق گزارش های رسیده از موسسه تحقیقات امریکا، آنها موفق به ساخت سیستم حس گر(سنسور) کاملی شده اند که آن را ذره هوشمند نامیده اند . این ذره خود دارای منبع تغذیه، ریزپردازنده قابل برنامه ریزی، و لینک ارتباطی بصری است که همه اینها در یک میلی متر مکعب جای گرفته اند!

هزینه زیاد برچسب های rfid موجب شده است که نتوان از آنها در فروشگاه های کوچک استفاده کرد . اما قابلیت های آن از جمله ایجاد پیوندی میان مشخصات محصول و هویت مصرف کننده و در نتیجه ردیابی آنها، موجب جلب نظر افراد بسیاری شده است . امروزه رشد فنون در جهت حفاظت از حریم خصوصی مصرف کنندگان است . ابتدا برچسب های blocker ایجاد شدند که گران بودند و مسئولیت حفاظت از وسایل مشتری به عهده خود آنان بود . یک روش دیگر حفاظتی، ایجاد یک کلید غیرفعال کننده است که به شرکت ها این امکان را می دهد تا پس از فروش محصولات خود، برچسب های rfid آنها را غیرفعال کنند . اصولا برچسب های rfid مضر نیستند اما همانند سایر فناوری ها، همیشه امکان سوءاستفاده از آنها وجود دارد . پس باید توجه کرد که آنها با هدف نفوذ به حریم شخصی دیگران استفاده نشوند . تاجرانی که از این فناوری استفاده می کنند باید این مسائل را مدنظر داشته باشند تا مانع از بروز واکنش شدید مصرف کننده نسبت به آن فناوری شوند.

 

اصولا به هر سیستمی که قادر به خواندن و تشخیص اطلاعات افراد یا کالاها باشد سیستم شناسایی یا identification system گفته میشود.
بطور کلی شناسایی خودکار و نگهداری داده ها (aidc) روشی است که طی آن تجهیزات خواه سخت افزای یا نرم افزاری قادر به خواندن و تشخیص داده ها بدون کمک گرفتن از یک فرد هستند.
بارکدها، کدهای دو بعدی، سیستم های انگشت نگاری ، سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی، سیستم شناسایی با استفاده از قرنیه چشم و صدا و...از جمله این راهکارها در این مقال میباشند . یکی از جدید ترین مباحث مورد توجه دانشمندان جهت شناسایی افراد یا کالاها استفاده از سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی یا rfid میباشد.
rfid که مخفف سه واژه radio frequency identification است؛ امروزه توسط فروشگاه های زنجیره ای بزرگی چون "وال مارت" و "مک دونالد" و نیز سازمانهای مهمی چون "وزارت دفاع ایالت متحده آمریکا" استفاده شده و امتحان خود را به خوبی پس داده است.
rfid چیست ؟
تصور کنید که وارد یک فروشگاه زنجیره ای شده اید و اقلام مورد نیاز خود را داخل چرخ دستی (trolley) قرارداده اید . صندوق دار با استفاده از بار کد میبایستی که تک تک اقلام داخل سبد را برداشته و اطلاعات آن را توسط بارکد خوان (barcode reader) یکی یکی به داخل رایانه وارد کند تا فاکتور اقلام انتخابی شما صادر گردد . بسیاری از اوقات بدلیل آنکه تعداد کالاهای خریداری شده بسیار زیاد میباشند؛ صفهای طولانی ای در فروشگاه های زنجیره ای تشکیل میشود . تازه ، گاهی اوقات نیز مخدوش شدن علائم بار کد، از خواندن اطلاعات جلوگیری میکند ، که این خود موجب مشکلات بیشتری میشود.
با این فن آوری جدید یعنی rfid شما سبد کالای خود را برمیدارید و بدون اینکه مجبور به ایستادن در صفهای طولانی شوید و یا حتی بدون اینکه مجبور باشید اقلام خریداری شده را به صندوقدار یا نگهبان نشان دهید، از در خارج میشوید.
چرا؟ چون برچسب روی کالا دیگر بارکد (barcode) نیست بلکه از نوع rfid میباشد و خودش با فرستان علائم رادیویی کلیه اطلاعات جاری خود از قبیل تعداد، قیمت، وزن،...را به کامپیوترهای موجود در درهای خروجی مخابره میکند.
این برچسبها دارای دو بخش تراشه و آنتن هستند و دارای عملکرد بسیار ساده ای می باشند؛ تراشه اطلاعات را از طریق آنتن منتشر میکند و حسگرهایی در اطراف قرار دارند ،این اطلاعات را دریافت میکنند.
از جمله مهمترین محاسن آن کاهش سرقت یا دزدی و محاسبه سریعتر تعداد کالاهای موجود در انبار بدون نیاز و کمک به نیروهای انسانی است.
اما تنها اشکال این فن آوری گران بودن آن است، اگر چه روزگاری میرسد که تمامی اشیاء و کالاها این برچسب ها را مثل بارکد خواهند داشت.
بطور کلی rfid یا سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی سامانه ی شناسایی بی سیمی است که قادر به تبادل داده ها بوسیله برقراری اطلاعات بین یک tag که به یک کالا ، شئ یا..متصل شده است و یک بازخوان (reader) می باشد.
اصولا سامانه های rfid از سیگنالهای الکترونیکی و الکترو مغاطیسی برای خواندن و نوشتن داده ها بدون تماس بهره گیری می کنند.
tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالایی است که ما میخواهیم آن را رد یابی کنیم وبازخوان ها (reader) ها وسایلی هستند که حضور برچسب ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.
با توجه به اینکه این سیستمها بر مبنای تغییرات امواج مغناطیسی و یا فرکانس های رادیویی کار میکنند، جهت تقویت سیگنالهای موجود در محیط گاهی اوقات از آنتن (تقویت کننده سیگنال) نیز استفاده میشود.
تجهیزات مورد نیاز
بطور کلی فن آوری rfid از تجهیزات ذیل جهت پیاده سازی بهیه خود کمک میگیرد:
1.انواع برچسب tag
2.انواع خواننده بر چسب reader
3.انواع نویسنده اطلاعات printer
4.آنتن- تقویت کننده سیگنال
5.نرم افزار مدیریت اطلاعات
6.بانک اطلاعاتی، ساختار شبکه اطلاعاتی
tag چیست؟
همانطور که گفته شد tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالا، شئ، فردی هستند که ما میخواهیم آنرا رد یابی کنیم.
اما اینکه هر یک از کالاها دارای اشکال و ظواهر گوناگون و نیز دارای محیطهای فیزیکی گوناگونی است، این ضرورت را ایجاب میکند تا tag ها را با توجه به ویژگیهای فیزیکی (ظاهریشان) دسته بندی کنیم.
بطور کلی بعضی از ویژگیهای ظاهری tagها بصورت زیر میباشد:
الف- tag هایی که دارای کفه پلاستیکی از جنس pvc میباشند و معمولا در وسط آنها یک سوراخ دیده میشود که بسیار با دوام بوده و میتوان از آنها بارها و بارها استفاده کرد

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: جمعه 28 بهمن 1390برچسب:سیستم RFID,انبار,کدینگ,انبادار,محسن,مقصودی,
ارسال توسط محسن مقصودی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 17803
تعداد مطالب : 7
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1